Hakutsuru Sake Brewing Co., Ltd., to jeden z największych producentów sake w Japonii. Początki firmy sięgają 1973 roku. Od tamtego czasu, nieprzerwanie przez ponad 260 lat firma „Hakutsuru” doskonaliła sztukę tworzenia sake. Dzięki temu osiągnęła status najlepszego producenta sake w regionie Nada. Region ten jest uznawany za jeden z najlepszych obszarów produkcji sake w Japonii. Znany jest z doskonałej jakości ryżu i wody, a chłodny klimat stwarza idealne warunki do produkcji.
        Swój sukces firma zawdzięcza również doświadczeniu oraz wiedzy pracowników Tanba Toji, których umiejętność odgrywają kluczową rolę w produkcji doskonałej sake.
 
        Słowo „hakutsuru” oznacza białego żurawia, eleganckiego, pełnego wdzięku ptaka. Symbolizuje on długą historię firmy oraz wysoką jakość i doskonały smak Hakutsuru Sake.

 

  • HAKUTSURU JUNMAI SAKE
    Wytrawna sake o przyjemnym, delikatnym smaku. Wytwarzana z zastosowaniem tradycyjnych metod firmy Hakutsuru, uznanego producenta sake o ponad 250 letniej historii.Pasuje niemal do każdej potrawy. Podawana na gorąco (ok. 50°C) będzie doskonała do dań słonych oraz potraw o wyraźnym smaku sosu sojowego. Idealna do typowych potraw kuchni japońskiej takich jak:Tempura, Sukiyaki, Shabu-shabu oraz dań z tofu.Można serwować również na ciepło oraz schłodzoną..
    Czytaj więcej...
  • HAKUTSURU JUNMAI EXCELLENT DRY/SEC SAKE
    Doskonałej jakości wytrawna sake powstaje z zastosowaniem tradycyjnych metod firmy Hakutsuru. Sztandarowy produkt Hakutsuru, firmy o ponad 250 letniej tradycji, od lat ceniony przez wiernych konsumentów. Dobrze zbudowana, dojrzała w smaku, z przyjemnym, łagodnym finiszem. Pasuje niemal do każdej potrawy. Podawana na gorąco będzie doskonała do dao słonych oraz potraw o wyraźnym smaku sosu sojowego. Idealna do typowych potraw kuchni japońskiej takich jak: Tempura, Sukiyaki, Shabu-shabu oraz dao z tofu.Można podawać zarówno na ciepło jak i schłodzoną..
    Czytaj więcej...
  • HAKUTSURU SUPERIOR JUNMAI GINJO SAKE
    Znakomita, delikatnie wytrawna sake o kwiatowym aromacie.Wytwarzana tradycyjną metodą z najlepszych odmian ryżu oraz słynnej wody źródlanej „Miyamizu” z Nada.W smaku jedwabista, gładka i doskonale zbalansowana. Idealna do dao kuchni japońskiej, potraw słonych oraz potraw o wyraźnym smaku sosu sojowego. Doskonała do opiekanych warzyw, małży, japońskich pikli, Sashimi oraz Yakitori.Można podawad schłodzoną lub w temperaturze pokojowej..
    Czytaj więcej...
  • HAKUTSURU DRAFT SAKE
    Doskonałej jakości, delikatnie wytrawna sake produkowana wyłącznie z ryżu oraz wody źródlanej z Nada. Lekka, świeża i łagodna w smaku. Idealna do potraw słonych oraz dao o wyraźnym smaku sosu sojowego. Doskonała do Sashimi, pieczonych ryb czy krewetek o zdecydowanie słonym smaku.Można podawać schłodzoną lub w temperaturze pokojowej.
    Czytaj więcej...
  • SAYURI NIGORI SAKE
    Doskonała, naturalnie słodka sake produkowana wyłącznie z wyselekcjonowanych odmian ryżu oraz naturalnej wody źródlanej z góry Rokko. W smaku orzeźwiająca z przyjemnym, łagodnym finiszem. Doskonała nie tylko do potraw kuchni japońskiej takich jak Yakitori, Sukiyaki i mocno przyprawione sushi, ale również do aromatycznych dao kuchni tajskiej czy meksykańskiej.Serwować schłodzoną lub w temperaturze pokojowej, dobrze wstrząsnąć przed podaniem..
    Czytaj więcej...
  • HAKUTSURU PLUM WINE
    Półsłodkie wino produkowane ze starannie wyselekcjonowanych owoców japońskiej śliwy.Orzeźwiające, z delikatnie zaznaczoną kwasowością i wyraźnym aromatem dojrzałych śliwek.Idealne jako aperitif lub wino deserowe. Podawać schłodzone lub w temperaturze pokojowej.
    Czytaj więcej...
  • 1

Wytwórnia Wódek
w Stalowej Woli
37-450 Stalowa Wola, ul. Niezłomnych 27
tel.15 842 60 76, 15 844 26 36
e-mail: wytworniastalowa@polmoswarszawa.pl

Przedsiębiorstwo Przemysłu Spirytusowego
POLMOS" w Warszawie S.A
00-006 Warszawa ul. Szkolna 2/4
tel.22 826 61 05, 22 826 47 28
REGON: 017474650, NIP 525-22-55-601
e-mail: polmos@polmoswarszawa.pl